onsdag 5 juni 2013

Inför Sövde Triathlon HIM

Jag testade Duathlon för lite drygt en månad sedan, nu är det dags att lägga till ett moment för debut i Triathlon.

Det är Sövde HIM som gäller. Det innebär Halva IronMan-distansen vilket då blir 1930m simning, 90km cykling och avslutas med en halvmara dvs. 21km löpning.
 
Det är svårt att uppskatta tider och sätta mål på saker man inte gjort tidigare. Min grova gissning och plan är dock att komma i mål efter drygt sex timmar. Fördelningen ungefär 35min på simningen, 3½ timme cykling och 2 timmar löpning. Jämför man tiderna från Sövde förra året skulle den tiden ge en garanterad sista plats i min tävlingsklass (Män 40-44) med 18 deltagare – ca 2 timmar efter segraren. I Motionsklassen ca placering 90 av 100 startande. Men vad gör väl det, tar detta som ett första test på hur kroppen reagerar på de olika momenten direkt efter varandra...

Väderprognosen ser i alla fall lovande ut med runt 20°C och bara svaga vindar. Vattentemperaturen var idag tydligen över 20°C, blir det över 22°C så får man inte använda våtdräkt. 

Det blir en helt ny erfarenhet, har ju inte så långa träningspass heller. Ska bli intressant hur man klarar energin, vätskeintag mm. Vill ju inte gå in i väggen halvvägs så det gäller att försöka fylla på hela tiden.

Starten går 09:40 på söndag 9:e juni och målet stänger 17:00. Senast då vet jag hur det känns…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar