lördag 2 mars 2013

Dagen före... (VL)

Körde upp hit till Kläppen i torsdags. Vädret på vägen upp var omväxlande men blev bättre och bättre. Sista halvan var det strålande solsken. Temperaturen var bitvis upp emot 8 plusgrader vilket kändes bra för våren men knappast för snötäcket som inte såg ut att vara så tjockt. Det var först när vi kom upp till Malung som det kändes lite tryggare med snön, här var det riktigt fint vinterlandskap.
Vi hann med att installera oss i stugan, hyra skidor och en kort tur upp i backarna under torsdagen. Eliott stog på skidor för första gången och det gick ganska bra.
 
Fredag bjöd också på strålande solsken men en kraftig kylande vind. Eliott blev duktigare i backen och vi åkte upp i liften också. Fick sedan lite "egentid" då jag kunde åka iväg i de lite brantare backarna. Riktigt roligt, det var nog 10-12 år sedan jag åkte utför senast. Mina gamla slalomskidor utmärkte sig dock både på längden och tvären, 195cm långa och marginellt bredare än mina längdåkningsskidor. Viss skillnad mot dagens carvingskidor som nog är dubbelt så breda och mycket kortare.
 
Lördag började med lite moln. Hade planerat att åka iväg tidigt till Berga by och hämta nummerlapp. Var där strax innan kl. 09 och då var det väldigt lugnt där. Köpte även en Vasalopps-träningströja. Gick ner till det gigantiska startområdet där det inte syntes en människa. Kontraster mot morgondagen då runt 15.000 personer kommer att stå i led efter led där...

Sedan tillbaka och upp i backarna en sväng till med Eliott som blir allt duktigare... Innan lunch fick jag lite mer egentid i backen och kände att det var dags för de röda och framförallt svarta pisterna. Nu blev det riktigt skoj när man får koncentrera sig och verkligen jobba för att komma ner helskinnad.
Efter lunch åkte vi hela familjen lite längdskidor längs med älven. Även här har Eliott blivit bättre och stakade på för egen maskin nu. Gårdagens försök slutade med ständig snökänning och gråt som följd...
 
Kanske inte optimal uppladdning inför morgondagens utmaning, men roligt har det varit i alla fall.
Nu ska jag bara valla på lite fäste på skidorna och hoppas Skigo's rekommendation funkar. Klister i botten och burk ovanpå... Imorgon får vi se - orkar inte ge mig ut nu även om det finns elbelysta längdspår.
 
Vasaloppsstarten 23 timmar före - helt öde... 
 
Nu ska vi hyra skidor... 
 
 
Friska tag i längdspåret... 
 
 
De flesta svarta pister besegrades, bla. denna kallad "Lostupet" 
 
 
Härligt skidväder... 
 
Lite drygt 12 timmar till "Lift off"...
 

1 kommentar:

  1. Håller som sagt tummarna imorgon och njuter av varje stavtag från TV-soffan. Kör hårt!

    SvaraRadera